Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

måndag 14 juli 2014

Ett par förändringar

Det är mycket som ändrat sig här i vårt familjeliv sedan förra sommaren. Först och främst har barnen växt upp och det är en helt annan frihet för mig. Vi bor i ett relativt lugn område med ett litet "torg" och en lekplats. Varje eftermiddag samlas barn i åldrarna 3 upp till 15 typ. Det är tävlingar, fotboll, samla cykador eller bara torghäng och umgås. Pojkar som flickor. Det är underbart att se. Ett 15 tal grekiska barn kan låta rätt mycket så man kan lätt lokalisera dem.
När det blivit mörkt vid 21,30 brukar jag ropa in lillasystern som verkligen har blivit mer social och leker mer än förra sommaren. Storebror kommer hem 22,00 då de flesta barn går in för att äta kvällsmat.
Så under ett par timmar har jag huset för mig själv och kan både fixa med huset, laga mat eller sitta vid datan och jobba. Barnen håller sovmorgon tills 09 eller 10 och jag kan få min "egentid" på morgonen också som ni förstår. Wow!!
Ett litet gäng samlade på deras cykeltur och i väntan på att de andra barnen ska komma tillbaka från stranden. 

Min ide om att bli bröllopsfixare har alltså startat på riktigt. Och för att vara första sommaren och 7 bröllop i min kalender får man vara mer än öööööverlycklig. Det är jättekul, spännande, trevligt att träffa svenskar, nervöst, nytt och jag ser verkligen fram emot alla bröllop. Har redan bröllop för sommaren 2015 så framtiden ser ljus ut. Är så glad!!!

Jag tillsammans med ett av "juliparen" som vigdes av den svenske kyrkoherden Gunnar Liden. Jättegulligt par, Karin och Marcus, med deras döttrar.

Hoppas ni har en fin sommar vart ni än befinner er!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt! Lycka till i fortsättningen! Här där vi bor har grannarnas barn och barnbarn samling varje kväll också, sommarbarnen från Aten inte minst, och jag gillar att höra dem ! Påminner mig om uppväxten på landet i Jämtland.
Monica P

Grekland nu sa...

Så lekte våra barn också, i stora gäng på gatorna i vårt lugna kvarter. Och de ser tillbaka på en härlig tid, trots avsaknad av allt vad lekplatser heter...Och roligt att det går bra för dej i ditt bröllopsfixande!