Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

torsdag 15 maj 2014

Minitågen Chania

Läste Anitas blogg idag där hon skrev lite om minitågen som gör små utflykter utanför Chania under sommarhalvåret. Ni som känner mig sedan tidigare vet ju att mina svärföräldrarna bor i byn Koufos och utflykten "seven villages" passerar där. Faktiskt så gör dom ett stopp i byn och det är alltid turister som kommer och fotograferar alla svärmors rosor och andra blommor i trädgården. Svärfar brukar på skämt säga till henne att om hon hade tagit betalt för varje foto de tar så hade hon varit miljonär vid det här laget.
Sonen och hans kusin började på påsklovet att spika till ett bord och en tavla. En prislista skulle hängas upp på tavlan förklarade dom. Dom ska nämligen sälja våra apelsiner och avokado, farfarens honung, raki och olivolja till turisterna när de besöker byn. Kusinen är kassör och sonen pratar ju en massa språk ( nu pratar han ju bara svenska, engelska förutom grekiskan men alla här verkar tror att han kan säkert göra sig förstod med en ryss också ) så han får helt enkelt vara försäljare och sköta snacket. Så ser ni några barn i byn vet ni vilka det är : )
En gång kom två svenska par fram och började prata med Kyriakos som snabbt förklarade att hans mamma också var från Sverige. Efter en trevlig pratstund med dem hämtade jag en kasse med ett 20 tal avokado som dom fick med sig. Så vi ses i byn Koufos!!!!

Ta en titt på minitågens hemsida här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men så kul! Det ska jag lägga bakom örat, seven villages är en fin rutt.
h. Inga-Britt

anitaskreta sa...

Nämen vad kul, Karro! Då ska jag säga till de som bokar att de kan köpa de bästa avocadona av en flerspråkig liten grabb då!