Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

tisdag 18 februari 2014

Efterlysning grönsaksgrossist

Googlar just nu efter grönsaksgrossister i Sverige. Detta år har våra och släktingarnas avokodo sänds till Athen men nästa år kommer våra 4 åriga träd att bära frukt och antal ton kommer att öka rejält. Därför kanske vi skulle hitta en grossist i Sverige. Någon som har någon kontakt som skulle vara intressad av grekiska avokado under vinterhalvåret? Visset ni förresten att nästan 90 % av alla grekiska avokado kommer ifrån just Chania kommun? Det är i detta klimat dom trivs bäst.

12 kommentarer:

anitaskreta sa...

Mums! Hoppas ni hittar nan grossist i Sverige sa svenskarna far mojlihet att ata av Chanias goda avocadon!

Karro sa...

Hoppas jag med. Tusen tack förresten för "bröllopsgästen" som du hänvisade till mig. Idag hade jag möte med fotografen och fick bilder till att lägga upp på hemsidan. Det går i rätt riktning även om jag kanske är lite sent ute för 2014 men men, siga siga. Ha det bra!!!

Anonym sa...

Det finns en grossist som heter http://www.gronsakshallen.se den kanske är var värd att kontakta. Tack för all info du delat på din blogg många bra tips. Gör ett nytt beök till fantastiska Kreta i slutet av augusti. Hälsningar Susanne Nynäshamn

Anonym sa...

Här kommer uppgifterna på en grossist i Finland http://www.freshservant.fi/ där man pratar svenska.
Hälsningar Kusipaakis

Karro sa...

Tack Susanne och Kusipaakis! Jag ska kolla deras sidor imorgon. Ha en fortsatt bra dag!!!

Anonym sa...

I Umeå finns en relativt stor grossist www.gronsaksfabriken.se som levererar både till dagligvaruhandel och storkök.
Mvh Janérik

Anonym sa...

I Finland har avocadon blivit väldigt populär, sen ett avocadopasta-recept publicerades i någon tidning. Din business borde gå bra :)

Anonym sa...

Hej Karro! :)
Vilken spännande blogg! :)
Jag har lite frågor till dig..
Jag och ett gäng kompisar har bokat resa till Rhodos nu den 16:e-26:e April.. Sedan fick vi reda på att det kommer vara helt dött där nere då och det mesta kommer vara stängt? :/ Men det är det enda datumet som alla kan följa med.. Läste också att det råder delade meningar om huruvida vädret är bra eller ej.. Är det 21 eller 17 grader som gäller för medeltemp? Tänkte att Kreta och Rhodos ändå är ju ändå nära, så vad tror du? Och vet du hur det är med nöjeslivet och saker att göra där nere under den perioden? Kan man kanske ta färjan över till Kreta? Jätte tacksam för svar! Mvh Sofia

Karro sa...

Hej Sofia,
Jag har varit på Rhodos men känner inte till om hur deras turistsäsong ser ut och jag inte säga om det kommer vara dött där eller ej. Visst är det tidigt på säsongen och allt har säkert inte öppnat men Rhodos stad fungerar ju fortfarande under vintern så skulle ni bo utanför staden får ni söka er in till stan för nöje. Grekerna går ju ut. Men tänk bara på att ni kommer att vara där över påsken, den viktigaste och största helgen för de grekiska folket. Säkert kommer det vara andra öppet tider. Mycket stängt på lördagen för alla går i kyrkan vid midnatt. Söndagen drar sig alla ut till byarna och grillar lamm, dricker vin och firar. Ni får helt enkelt höra er för när ni kommit ner på plats om vart man går ut och vilka öppettider som gäller. Hur vädret är vet man aldrig. Det kan vara sydliga vindar och över 20 grader men kan också vara regnigt vissa dagar. Osäkert men vi får hoppas på det bästa. Rhodos är ju en jättevacker stad och ni kommer säkert få en fin semester ändå. Välkomna till Grekland!!!

Anonym sa...

Ok tack för det svaret Karro! :) Nu känns det lite tryggare! Ha det bäst och lycka till med allt! Mvh Sofia

Anonym sa...

Hej Karro.
Svensk fruktimport i Helsingborg t ex.
www.svenskfruktimport.se
Jag skulle gärna se mer av kretensiska frukter och grönsaker i sverige. Nu importeras det mest från asien och sydamerika. Synd när vi har det på närare håll.
Själv tog jag med citroner från trädgården i Pano Stalos i söndags:-)/June

Karro sa...

Tack June,
Vi kommer i nästa vecka sända vårt första "smakprov" till en grossist i Stockholm och se hur det går. Men Helsingborg är ju nära mina hemtrakter så vi kanske kontaktar dem med. Trevlig helg och tack än en gång!!!!