Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

fredag 30 augusti 2013

Hur länge kan man överleva på en brödskalk?

Föreställ dig följande. Vid ett bord sitter två personer och ska äta. Person 1 har en 3-rätters middag med dryck framför sig. Person 2 har bara en brödskalk och ett glas med kranvatten. Nu kommer du och din uppgift är att samla in mat. 10 av 10 av er läsare skulle självklart gå fram till person 1 eftersom han kommer ju knappt märka om ni samlar in hans förrätt till exempel. Person 2 dock med sin brödskalv delar till och med med sig till andra familjmedlemmar så det känns orättvist att ta hans skalk.
Precis innan du ska håva in förrätten från person 1 så stoppar du händerna i dina egna fickor och känner där den brödlimpa och läskflaska som ju faktiskt person 1 "hjälpte" dig att komma över. Så du står ju i skuld till honom.
Så det blir att ta halva brödskalen då. Person 1 fortsätter att äta och leva gott. Och inte en chans att han skulle dela med sig inte. De rika delar inte med sig. De vill bara ha mer och mer.
Och person 2 får helt plötsligt mindre att dela med sig av. Och förstår inte riktigt varför han straffas och inte person 1 med all mat?
Hur länge ska man orka leva på en brödskalk?

Idag är ingen bra dag.

1 kommentar:

Benke sa...

Så länge folk låter sig mutas av person 1 och tror att de tjänar på det så kommer ingenting radikalt hända i Grekland. Sparka bollen längre ner på gatan, typ.
Tyvärr är det systemet djupt inrotat så det som behövs är en handling utifrån, tex tvingat utträde från Euron, för att förändra Grekland fundamentalt.
Det lär bli ekonomiskt blodigt...