Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

torsdag 31 maj 2012

Miljonarer i slakten

For en 2,5 ar tjej ar allt sa latt och enkelt. I hennes varld ager och kors alla bussar av "Pappa". Spelar ingen roll vilken farg bussen har, sa pekas det och ropas "Pappa!!!!". Pappa kor till och med de roda turistdubbeldackarna om man fragar Chrissi.
Sen har vi miljonaren morfar som ager alla flygplan och batar. Sa fort hon hor eller ser flygplan sager hon "ah morfars flyplan". Morfars "nya" bat ar detta kryssningsfartyg som lagger till vid Chania stad.
Ingen dalig morfar vi har va? Kanske rika morfar skulle kunna plocka upp den fattiga grekfamiljen nasta gang och bjuda oss pa en volta/tur?

Vilken utsikt dom maste ha. Snacka om havsutsikt. Men jag blir sa full i skratt nar jag ser att fartyget liksom sakta sakta ror pa sig runt i cirklar. Det ar val for att gasterna inte ska klaga pa att dom bara 
har havsutsikt utan dom vill val ha "Chania / Kreta utsikt" ocksa. Som gammal reseledare har man ju hort x antal gaster klaga om for lite havsutsikt fran rummen. Pa kryssningen kanske dom klagar pa for mycket, vad vet jag.
Men vad det galler havsutsikt ar anda Stig Helmer och Oles hotellvard bast nar han drar fram spegeln och hanger ut over balkongracket, nickar med huvudet och sager "havsutsikt".
Ojoj, den scen har jag varit lockad till att spela upp ett par ganger for klagande gaster, men har fatt halla tillbaka och fatt fortsatta lyssna pa klagandet. Hihi.

4 kommentarer:

Jobbkontakt sa...

Hej! Kul att läsa om ditt liv på kreta! Tänkte fråga dig eftersom vi bokat resa dit i juli. Är det fruktansvärt varmt då? Vi har bokat in oss på marina sands strax utanför platanias känner du till det stället? Är det ok? Tips på bra ställen att äta på, saker att göra som man inte bör missa:) tack för hjälden!

Karro sa...

Juli ar en sommarmanad sa det klart att det ar varmt. Kan komma varmebolja pa 35 grader men kan lika garna vara skona 28 grader och behagligt. Underbara varma kvallar da man njuter av lite svalare temperatur nar solen gatt ner vid 21. Havet ar uppvarmt och skont.
Ert hotell har jag inte hort om men av bilderna jag sag pa deras hemsida ser det trevligt ut och det ligger ju pa ratt sida av stora vagen. Alltsa nere direkt pa stranden, perfekt!
FOr tips och annat far da soka runt pa bloggen och lasa gamla inlagg. Titta under etiketter som tips, strander, utflykt, mat. Da kan du hitta lite information.
Trevlig semester och valkomna hit!!!

Victoria sa...

hej! det ser härligt ut på kreta! jag kollar efter hur vädret är på kreta under maj-månad. tänkte fråga dig om det är bra sol och bad period om man åker dit under senare i maj eller är det bättre att vänta till juni? tack och ha det bra!

Karro sa...

Maj och juni ar skona manader. Det ar gront och fint har pa on. Varmen har kommit men det brukar vara ratt svalt om kvallarna. Det behover inte vara jattestor skillnad pa dessa tva manader.