Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

måndag 7 maj 2012

Att fa se politiker som sopakare....

Grekerna gick och rostade. Arga, besvikna och med orden "Nu far det vara nog" i munnen.
Nar man idag laser att nynazistiska partiet, Gyllene gryningen, kommit in i parlamentet med 7 % av rosterna blir man skakad. Men samtidigt forstar man lite dem som la sin rost dar. Till och med Giorgos sa i veckan att han skulle rosta pa dem. Varfor? Jo for att dom talade hogt om hur de vill ut med alla gamlingar i regeringen som suttit dar sedan juntan och gora en stor utredning pa vilka i regeringen som snott at sig av pengarna. De skyldiga skulle inte sattas i fangelse utan fa straffarbeta, samhallstjanst eller vad det heter, typ resten av livet. Och sag en grek som skulle tacka nej till att fa se dessa politiker kora sopbil, sopa gatorna och renas ogras i parkerna? Det hade varit ett noje.
Sa ni far inte tro att 7 % av folket har ar nynazister. Nej, men sa kan det ga nar folket ar arga, besvikna och vill visa att nu far det vara nog.
Nu vantar vi pa Samaras och se om han kan satta ihop en regeringen eller ej.

PS: Giorgos rost gick till ett annat parti.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag tror nästan att jag är en Grek själv när jag läser hur dom tänker. Tror nog att dom flesta som röstade på Sverige demokraterna senast i Sverige tänkte likadant att röra om i grytan bland dom gamla partierna, men dom verkar inte tagit någon lärdom av det. Men visst hade det varit kul att få se partiledarna och deras svans vifftare jobba med vanliga jobb och låg lön.