Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

lördag 29 oktober 2011

Svar på tal

Som utlandsboende svensk går jag dagligen in på internet och läser svenska nyhetssidor. Går man in på sportsidorna ( fotboll, som jag är mest intresserad av ) finner man stora rubriker om hur matcher har blivit avbrutna på grund av hulliganattacker, domare som varit full (? hello ), publik kastade knallskott och sex skadade osv. osv. Det är dessa gangstrar som får rubriker.
Vart är den svenska fotbollen på väg? Vad har du för svar på det?
Dom andra 98 % i publiken som går på söndagsmatchen för att SE fotboll, äta en korv och snacka skit och fotboll dom får man aldrig höra om. Dom skrivs det inte om. Nej då.

Så samma gäller för det grekiska arbetande folket. Vilka får rubriken på svenska nyheterna? Jo det statligt anställda. För dom är enligt svenska nyhetskällor lata och går i pension alldeles för tidigt. Men de andra 98 % som sliter röven av sig, som aldrig fått ett öre extra för att jobba lördag och söndag, som inte ens vet vad ordet OB-tillägg innebär. I sverige kanske ni säger ibland "Jaja, man får vara glad att man har ett jobb". Vet ni vad man säger i Grekland, OM man har ett jobb, för glöm inte hur hög arbetslösheten blivit här ( runt 16 % om jag inte minns fel ).
Här säger man "Jaja, man får vara glad om man får betalt av sin arbetsgivare ". För så är det. Har man ett jobb så håller man kvar vid det även om det är månader sedan man fick betalt. Greken kan inte kräva så mycket i denna situation. Passar det inte så ut med dig och ta A-kassa på 500 euro i månaden.

Så på nästa kafferast på jobbet och någon börjar klanka ner på greken kan du alltid använda orden du läst ovan. För så ser verkligheten ut. Sad but true.

PS: Har ett 1000 ord inlägg klart i huvudet angående krisen och hur det är att leva med den men den ska inte få fördärva min lördagskväll. En annan dag. Kanske.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller fullständigt med dig. Grekerna får skulden för eurokrisen, fast sanningen är att alla länder medverkat genom överkonsumtion och dålig framförhållning. Korrupta ämbetsmän och andra makthavare finns det gott om överallt, en annan sak är ju sen att Grekland kom med i EMU pga fusk med siffrorna. Det kommer vi inte ifrån men det är knappast den vanliga medborgarens fel. Som vanligt är det de som har det sämst som lider mest, jag känner varmt för det grekiska folket även om strejker och demonstrationer knappast förbättrar det ekonomiska läget. Ännu en gång får vi konstatera att allt kan inte bli bara bättre och bättre, taket kommer emot.
I väntan på våren hälsningar från
Inga-Britt