Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

lördag 16 juli 2011

De rika de kan.....

En bild över favoritstranden Marathi igår. När vi åkte hemåt vid 20 tiden hade en del av stranden övergått ifrån ett badställe till ett festställe. Solstolar bort och soffgrupper, kuddar, lyktor fram. En strandbar och dansdel byggdes upp. På tavernan ovanför stranden var långborden dukade jättefint. Stor lastbil ifrån ett dekorationsföretag hade smyckat allt och när vi åkte hem var det bara gästerna som saknades. Dom satt i Giorgos buss på väg mot Marathi. Insideinformation alltså. Idag gifter sig nämligen en dotterdotter till Chaniabon Konstantinos Mitsotakis, som var landets premiärminister 1990-1993 för partiet Nea Dimokratia. Brudgummen är ifrån Frankrike och har ca 200 gäster med sig därav 4 bussar som hämtar och lämnar bröllopsgästerna under dessa tre dagars festligheter. För det började redan i torsdags då alla bjöds på fest i brudens hemby. Igår var det alltså middag och "fri bar" i Marathi tills sent på natten. Idag vigs paret i en kyrka nere i Chania stad och sen hålls festen i Mitsotakis villa som har utsikt över hela Souda bukten. Hela kalaset står Mitsotakis för. Och här har vanligt folk inte längre råd till att gifta sig, eller i alla fall får skära ner på festligheter. Men de rika de kan.
"Λεφτά υπάρχουν" Pengar finns det. Grekiskt politiskt uttryck. Och kanske ett skämt under denna ekonomiska kris.


Jag avundsjuk? Ja inte skulle jag tackat nej till en sån strandfest i vänners sällskap, god mat, fri bar och till på köpet fullmåne. Om jag haft en morfar med samma tjocka plånbok som Mitsotaki det vill säga.

För skulle jag själv betalt för festen hade det nog blivit engångsgrillar på stranden, värmeljus, 6 pack med öl och musik ifrån mobiltelefonen. Men med det rätta sällskapet och ett glatt humör kan det ju vara minst så kul!!!!


Till er som inte är gifta "Sta dika sas"!!

2 kommentarer:

Monica P sa...

Karro, jag kommer hellre till din fest!

Grekland sa...

Grekland är ett underbart land! :)