Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

onsdag 15 december 2010

Så kom äntligen vintern.....


Panikkänsla av tjocka vinterstövlar, en för stor vinterjacka och debut i mössa? Eller rädd för snö? Eller chockad av kylan? Eller kanske någon kombination för denna tjej tyckte inte alls det var roligt att leka i snön. Och Kyriakos var mer intresserad av termosen med varm choklad än att leka i snön.
Snö, vind och 0 gradigt. Kändes värre än 20 minus i Sverige. Huuhhh...men vi klagar inte. Överlycklig över en röd isfusen näsa, haha.
Vi tänkte bara ta en kaffe och juice i Imbros men ägaren är en nära vän till Giorgos så då fylldes bordet med lite "leftovers" från söndagsmenyn.
Slurp så hade vi fått smaka på griskött i tomatsås, chorta, sallad och ungstekt get.
En öppen spis som värmde skönt. Väggen är av apelsinträdsstammar.

Tavernan heter KalinOrisma och ligger alltså vid Imbros ravinen. På vänster sida när ni kommer in i byn där ravinen börjar. Säkert jättefin utsikt sommartid.
En fräsch nybyggd taverna och varför inte smaka på den typiska "pitan" med honung till.
Ska ni köra ner mot sydkusten, Hora Sfakion och Frangokastelo kan det ju vara trevligt med ett stop i bergen innan man når kusten och badet.

4 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

oj vilka fina bilder, det är alltid sâ kul att se "oklassiska" bilder frân Kreta. Lilla K är en kopia av sin far!!
Vi har ocksâ vinter, det har fallit nÄstan tv^ameter snö i Hermon bergen, här nere i söder nâr vi fortf 20 grader dagtid...
Kram

Jo sa...

Åh vilka mysiga bilder! Sjukt häftig vägg av apelsinrtädstammar!Lilla Chrissi må kanske se svensk ut, men hon verkar vara mer kretensk i blodet, med tank på moståndet mot kyla, tjocka kläde och snö ;). Min lilla prinsessa som ser väldigt grekisk ut älskar snö och stövlar och jackor och allt man kan tänka sig. Ju mer desto bättre ;). Kram!

Tina sa...

Är snön nära er eller har ni åkt långt? Och jag håller med Jo, väggen är urhäftig!

Karro sa...

Tina,
det tog oss ca 1 timme att köra dit. Rätt nära alltså.