Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

onsdag 14 oktober 2009

Det lär inte bli någon förlossningberättelse eller mycket annan information ifrån mitt klinikbesök. Tiden bara rinner iväg och jag kan knappt förstå att det redan gått mer än 3 veckor.
Mina föräldrar är här och hjälper mig och som sagt timeingen kunde ju inte bli bättre eftersom Giorgos åkte till Patra för jobb och kommer först tillbaka nästa vecka så all hjälp är välkommen.
Kortfattat ifrån förlossningen.
Valde att vara vaken vid snittet och det var det värt. Med Kyriakos blev det ju akut och narkos direkt så det var annorlunda denna gång. Bet dock upp överläppen över all nervositet och jag hade ju ingen att prata med där bakom skynket under snittet. Så i 45 minuter låg jag och bet på insidan av överläppen. Hade superstora (o) sexiga läppar resten av veckan, hihi.
Operationen gick oförskämt bra och redan efter 2 timmar började jag känna ben och fötter igen. Under eftermiddagen började jag försiktigt rulla och röra på mig i sängen. Bad så klart om smärtstillande hela tiden men hade gett mig fan på att jag skulle upp första dagen. Med Kyriakos väntade jag till andra dagen och jag grät så ont jag hade. Men ju tidigare dessto bättre säger dom.
Så samma dag klockan 19,00 tog Kyriakos mig i handen och vi gick sakta och säkert i korridoren.
Och jag ljuger inte när jag säger att det gjorde knappt ont. Det som gjorde mest ont var när jag fick skrattattacker över Kyriakos frågor och funderingar.

Smärtan kunde alltså hanteras och den var inte så jobbig. Därimot har jag väldigt svårt för en tom mage och att ta itu med hungerkänslan. Dagen innan förlossningen var jag ju på fastande mage. Måndagen med dropp. Tisdagen också. Först på onsdagen serverades gele och te. Urk vad läskigt men vi det här laget var jag så hungrig att jag slickade upp sista biten.
Sen började måltiderna likna något. Allt ifrån köttfärsbiffar, spagetti, kotletter, kyckling och potatismos. Det som jag inte orkade äta upp tog jag och sparade i mitt kylskåp så att jag kunde dämpa hungern senare. Min vänninas mamma jobbar nere i köket på kliniken så jag saknade i och för sig aldrig något att äta.
När vi "checkade ut" på lördagen och reste hem var jag mätt, belåten och hade ändå tappat 7 av mina 9 extra kilon. Måste varit alla turer ifrån 3 våningen ner till 2 våningen där bebisarna ligger.

Till sist min doktor Stelios Petroulakis. Vissa har frågat mig varför jag inte reser till Sverige och föder där? Då svarar jag varför ska jag göra det när jag har hittat den bästa doktorn här?
Mer behövs inte sägas. Till er ( Helen, Camilla, Johanna bland annat ) som också haft Stelios förstår vad jag menar. Mer behövs inte sägas. Jag skulle kunna föda 10 barn till med den doktorn och på den kliniken. ( Kapakis )

Mitt dubbelrum på kliniken. Visst kostar det att föda på klinik men det har aldrig varit aktuellt för mig att föda på allmäna sjukhuset även om det är gratis där. Mina 6 dagar på kliniken var värda vartenda öre och det är en underbar start för en nybliven mamma.

2 kommentarer:

Eva henriksson sa...

Ja det är skönt att det är över och att allt är bra med er i hela familjen.
Bravo att du har dina föräldrar där för naturligtvis tar det tid att komma igen helt.
Skönt för Kyriakos att du är så mycket som möjligt med honom men man kan älska två lika mycket.!
Det tror man nästan inte innan tvåan kommer.....Fungerar amningen?
Är det inte svårt med den efter ett snitt?
Kramar från Eva H

Jo sa...

Kul att höra att allt gick så bra!

Mycket nyfken på vaket kejsarsnitt? Kändes det? Gjorde det ont? Annat intressant?

Stor kram till er fina familj!