Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

torsdag 5 februari 2009

Kalamaki igen

Kände att inlägget tidigare om Kalamaki hade en negativ klang och tänkte på dem som nu bokat resa till Kalamaki och läser mitt trista inlägg. Anyway, det är bara att erkänna att för dem som vill ha liv, rörelse, massa butiker med shopping och uteliv så är inte Kalamaki rätt ort.
Till er som mailade mig och bokat privat boende i Kalamaki så kommer här några bilder och information. Det finns nere vid huvudvägen matställen som Bamboo ( rätt många greker om kvällen ) , Salavantes, Kalamaki Center, Irida och Kri-Kri. Dessa ställen ligger precis vid havet.
( Rakt över gatan från dessa ställen är busstoppet för bussen in till Chania, by the way. )
Har besökt både Salavantes och Kalamaki och maten var helt ok. Så matställen finns det.
Rakt över gatan fram Bamboo går vägen upp mot Kalamaki och vidare mot byn Galatas. I hörnan finns ATM-maskin om ni behöver ta ut pengar. Längre upp på gatan ligger ett supermarket på vänster sidan och ytterligar ett par 100 meter upp till höger ligger en liten INKA-affär. Något bageri hittade jag inte. Men slaktare finns uppe i Galatas. Ni följer vägen upp mot byn, vid grusplanen tar ni höger, förbi skolan och polisen på höger sida, det kommer några affärer och en taverna. Slaktaren ligger i vänsterkruvan där det också står skyltat mot nationalvägen. Kommer ni till torget och kyrkan har ni gått för långt.

Om ni har bil kan ni ju köra till den stora INKA-affären i Agios Apostolis och ladda upp för veckan. Dom har en stor fräsch chark där med bra utbud på kött, om ni inte skulle hitta slaktaren i Galatas.
Hoppas ni får en härlig semester!!

1 kommentar:

Carina sa...

TACK Karro för tipsen och annan info!!! Kalamaki verkar till att vara just det vi söker dessa dagar. Längtar verkligen till sommarens resa. Just nu är det +1 och sådär smådugg som gör att håret lägger sig som en hjälm på huvudet...

Mvh Carina