Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

torsdag 8 januari 2009

Stränderna längst Chaniakusten

Det är strålande fint väder idag och jag och sonen gjorde en utflykt till kustremsan utanför Chania stad.
Här ser ni stranden i Chryssi Akti. För er som bott på Stellina Village, Anais Suites, Anais Holiday, Anais Summerstar, Triton eller Golden Sand kanske känner igen er.Längre väster ut och vi kom fram till Kato Stalos. Det var helt öde på stranden och vi gick runt och plockade stenar. Har ni bott på Pegasus, Tropicana, Kleopatra, Esperides, Rose, Marine Clarie, Veli, Camelia, Faros, Ermis, Creta Palm ja då känner ni er som hemma här.


Agia Marina. Fortfarande sandstrand. Här är det långgrunt. Vi gick ner vid strandstället "Gorgona" som om sommaren har lekplats, servering och strandstolar. Helt ok ställe. Ligger rakt ner från bensinmacken Silk Oil uppe på huvudvägenPlatanias. Börjar bli lite stenigt och inte så långgrunt längre. Det låg ett lugn över byn och inte en turist så långt ögat kan nå. Känns alltid lika konstigt att se alla stängda hotell, inplastade skyltar och löven på gatorna.

Sista stoppet gjorde vi i Maleme. Mellan Platanias och Maleme ligger Gerani där stranden också är en mix av sand och sten.
I Maleme är det ren klappersten och Kyriakos var överlycklig över att få kasta stenar hej vilt i havet.Japp det var stränderna längst Chaniakusten!!! Kanske inte så som ni sett dem under sommaren men ändå.

2 kommentarer:

Julie Roberts sa...

Sikke en herlig dag I har haft langs de skønne strande! Her er koldt og regnvejr, så jeg vil gerne bytte! Kram Julie

Mokan sa...

Hej!!
Känner igen mej =) Vi bodde på Marine Claire september 08.
Och nu ska vi dit igen,fast till Våren.
Älskar Kreta,Kato Stalos.Då blir det 3;dje gången vi ska dit.

/Monika