Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

fredag 23 januari 2009

Stängda fönster

Alltså svenska jag kan inte riktigt förstå alla dessa som stänger sin fönsterluckor till sina hus. Om dagen, om natten, alltid. Det ser ju liksom så tråkigt ut. Varför gör man det? Vill man inte se ut eller vill man inte att någon ska kunna se in? Vill man inte se solen, utan väljer att ha lamporna tända om dagen? Från vårt köksfönster ser jag ett hus där jag lovar att på mina 6 år med matlagning och diskning med utsikt mot deras bara sett deras fönsterluckor öppna.......håll i er nu.......20 gånger. På 6 år, fattar ni.
Och ja det bor folk i huset. I den översta rosa delen bor det till och med ett ungt par med ett litet barn.

Nej jag förstår verkligen inte det. Fast det är för att jag är svensk och i Sverige har man fina gardiner med matchande lampor och vasar och hela köret på fönsterbrädan. Man vill liksom att folk ska se in i ens hus hur mysigt man har det. Stämmer inte det?
Så eftersom hela grannområdet här har sina fönsterluckor stängda så kan ni förstå att det är också bara jag som putsar mina fönster. Har värsta superskrapan och tycker faktiskt det är skitkul att putsa dem. Gjorde det senast för 2 veckor sedan men efter nattens storm och sandregn gav jag mig ut idag igen. Ja för jag är svenska och jag tycker om att ha det fint och mysigt i mina fönster och då ska dom också vara rena.
Granntanterna bara ristar på huvudena och tycker det är onödigt då det säkert kommer att regna sand inatt igen. Jaja säger dom som har skitsmutsiga fönster gömda bakom sina fönsterluckor.

Inga kommentarer: