Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

lördag 17 januari 2009

Eleftherios Venizelos grav

Dagens utflykt gick alltså upp på höjden där man har den bästa utsikten över Chania stad. Här uppe ligger Eleftherios Venizelos begraven. Det är ett jättefint område, som en liten park. Ni kommer även kunna ta de bästa semesterbilderna över staden därifrån .Sen går ni till Nymfes eller Koukouvagia som ligger precis bredvid. Därifrån njuter ni av utsikten och dricker en kaffe eller öl. Dom har också supergoda chokladkakor, stoooora mumsiga kladdiga choklad-kladdekaka med glass till. Mums!!


Ni hittar hit genom att köra igenom Chania stad och följer skyltarna mot flygplatsen eller om det finns direkt till E.V gravar. Ni kommer komma upp på höjden, köra igenom en liten gran och tallskog. När ni kommer ut därifrån ligger det ett supermarket på höger sida, en trädgårshandel på vänster sida. Direkt därefter svänger ni vänster och det är skyltat. Ni kan parkera direkt vid den stora parkeringen till gravarna för man kan gå igenom parken till Nymfes och Koukouvagia därifrån.
Om sommaren har de öppet hela dagen. Besök stället om dagen eftersom det efter klockan 20,00 är fullt med greker och svårt att få bord.
Och kommer ni direkt från stranden så tänk på att det är inget ställe där man går in och dricker kaffe i bar överkropp eller bikinitopp.

2 kommentarer:

Sussanne sa...

Hej! Jag fick tips om din sida av en kompis som var till Kreta i fjol.Jag ska åka med min dotter och några vänner i maj och undrar om du kan ge några tips om restauranger och sevärdheter. Vi ska vi på Sirios village i Kato Daratso. MVH
Sussanne

Majsan sa...

Suck....Nu fick jag ont i hjärtat.... För mig är det ett av de bästa ställen man kan vara på, att sitta på KouKouVagia och ta en kaffe och se ut över Chania bukten.