Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

onsdag 1 oktober 2008

Här var det släkt

Undra om det är en typsik svensk grej att gå runt och tända lamporna i huset när man kommer hem? Jag minns min pappa om vinterhalvåret att han tände exakt samma lampor i samtliga rum VARJE dag kl. 16,15 när han kom hem från jobbet. Enligt min man har jag följt hans fotspår .
Idag gick solen ner vid 19,00 tiden och när vi kom tillbaka från affären gick jag och tände smålamporna i sovrummen, TV-rummet och köket. Hello det måste ju se lite mysigt ut. Ordet mysigt måste också vara svenskt för här tycker jag väldigt få hus/hem kan beskrivas som mysiga.
Varför tänder man inte lamporna här? För att man har tillräckligt med ljus från solen under dagen, för att elen är dyr ( är den det? Vi betalar 180 euro för 3 månader ) eller för att det bara är så.
Jag har ju fått förfrågan om varför jag tänder lampor i rum där vi ändå inte är. Mitt svar om att det är mysigt möts med frågetecken och många tycker det är onödigt. Jo kanske.
Bäst att inte berätta om hur det ser ut till julen när det finns EN adventsljusstake i VARJE fönster!!!

2 kommentarer:

Cissi sa...

hihi gud det där hade jag kunnat skriva. min sambo "skäller" jämt på mig att jag tänder lampor där jag inte är. Här är det för att det kostar pengar fast jag tycker inte elen är dyr. Förra året var första året efter 11 år i Holland som jag "fick" ha adventsljusstaken på i rummen där vi inte var. Jag har kämpat lääääääänge för det ;)

Anonym sa...

Här i Spanien släcker de också genast lampan om de lämnar ett rum, även om de vet att de efter några minuter kommer att komma tillbaka. Värmen är man också sparsam med, man går inte på vintern omkring i t-skjorta hemma... Det märks att elen är dyrare här än i Finland.