Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

onsdag 17 september 2008

Taverna i Stalos

Säkert har ni hört om Kato Stalos. Kato betyder ner/nedre på grekiska.
Så finns det så klart Pano Stalos också. Pano som då betyder upp/övre.

Till er som skulle bo i Kato Stalos och sökte efter bra taverna. Gå de små vägarna upp mot Pano Stalos och precis när ni kommer fram i byn ligger tavernan "Leventis" på vänster sida. Lugnt fint ställe med utsikt över olivlundarna. Och självklart god grekisk mat och välj deras hemmagjorda vin till maten.


Några vänner till mig kom ner sommaren 2005 med släkt och vänner och gifte sig på rådhuset i Chania stad. Deras bröllopsmiddag höll vi på Leventis så stället får mig att tänka på detta förälskade par.


1 kommentar:

Sofia sa...

Hej Karro,

Tack för en mycket trevlig blogg! Jag och min blivande man åker till Kreta (Agia Marina) i slutet av september tillsammans med våra familjer. Planen är att vi ska gifta oss där, men det verkar inte helt enkelt. Såg på din blogg att du har vänner som gift sig på rådhuset i Chania. Vet du om det är möjligt att göra det som svensk medborgare? Om inte, vet du om man kan få tag på någon vigselförrättare? Något tips på var man kan ha bröllopsmiddag med gångavstånd (2-3 km) från Agia Marina (10 personer).

Mvh
Sofia