Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

måndag 7 juli 2008

Maleme

Ca 2 mil väster om Chania stad ligger området Maleme. När jag jobbade som reseledare var detta ett "dött område" och vi placerade sista-minuten-gäster där då det fanns billiga bäddar där.
Idag har området blivit populärt fast fortfarande är det ett "lugnt" område. Jag gillar stället. I vinter har kommunen fixat en fin promenad/trottoar väg med belysning, vilket inte finns på många områden här. Det är stenstrand så man slipper all denna sand som hamnar överallt i mun, väska och joghurten.
Det enda som är trist är att det blir djupt direkt och med vår 2,5 åring är det lite jobbigt att bära honom i havet hela tiden. Och det blev mest stenkastning och inga sandslott så klart.
Igår söndag spenderade vi hela dagen där. Vi badade, lekte och åt kanongod lunch på MALEME BEACH TAVERNA. I vinter har dom byggt och gjort om stället och tavernan är klart den bästa i området.
Vi, den lilla grekiska familjen, bestod av 19 personer som åt och drack som ni ser på bilden. Mycket trevligt.
Ska ni bo i området kan jag verkligen rekommendera stället. Perfekt för barnen att springa runt och leka medans ni vuxna äter maten i lugn och ro.
Ta med solhatt till barnen bara eftersom endast halva lekplatsen täcktes av parasollen. Den andra delen gassade i solen.

Inga kommentarer: