Bröllop på Kreta

Bröllop på Kreta
Önskar ni att allt är bokat och klart när ni väl anländer till Kreta för er vigsel har ni hittat rätt!

onsdag 30 juli 2008

Bygger hus med livet som insatsDet byggs många nya hus. En av anledningarna är säkert för att det är lättare idag att få lån på banken. Dock är det minst lika svårt, om inte svårare, att betala av lånet. Giorgos berättade skrämmande siffror på över 4000 hus/byggen som tagits tillbaka av banken då folken inte kunnat betala av lånet.
Dom som svettas och gör skitjobben på husbyggen är till 95 % "utlänningar" och kommer ifrån Albanien, Rumänien, Syrien och Ryssland bland annat. Dom kommer hit och jobbar, jobbar och jobbar. Vi renoverade huset förra sommaren och jobbet fixade "Pisse och Nisse" som jag döpte dom till eftersom dom hade så konstiga namn.
Förra veckan hände det en olycka vid husbygget precis bredvid vårt hus. Den översta bilden är tagen från balkong men ni kanske lägger märke till den svarta ledningen som fördärvar vår utsikt???
Det är elledningen, eller vad det heter på svenska. På andra bilden ser ni hur ledningen fortsätter ner mot de nya husen som byggs.
Två killar i 25 år åldern vid bygget bar på långa rör ( ?? ) och när de snurrade runt rörde dom vid elledningen och båda trillade ner och dog direkt.
Husbygget har stannat av, blivande ägaren sitter i fängelse säger vissa.
Fan nu blir jag helt superstressad när jag ser att ledningen är så nära vår balkong.

Inga kommentarer: